φάβα

Μια ακόμη ελληνικότατη συνταγή που μας έρχεται από τα νησιά των Κυκλάδων και πλαισιώνει μεζέδες για τσιπουρο-ουζοκαταστάσεις με καλή παρεούλα!!

Ανήκει στην κατηγορία “αλοιφής”. Η γνήσια φάβα παρασκευάζεται από ένα κιτρωπό όσπριο σαν φακή σπασμένη (είναι πολύ διάσημη η φάβα Σαντορίνης) αλλά γίνεται και με αποξηραμένο αρακά.

Η δόση που προτείνεται παρακάτω είναι για 4 μπολ σαλάτα.

Θα βρείτε κι άλλες συνταγές με όσπρια στην ιστοσελίδα μας.

Βαθμολογία

  • (4.5 /5)
  • 1 rating

Σχετικές συνταγές