Μια νηστίσιμη (vegan) συνταγή με όλες τις φυτικές πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας. Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε επίσης κι άλλες συνταγές τόσο με μανιτάρια όσο και με ρεβίθια.
ρεβίθια με μανιτάρια στο φούρνο
- Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Βαθμολογία
- (0 /5)
- 0 ratings
- Συνταγή
- Μέθοδος εκτέλεσης
- Κριτικές - Σχόλια Γράμματα
Υλικά
- • 1/2 κιλό ρεβίθια
- • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- • 1 κούπα ελαιόλαδο (200ml)
- • 1/2 κιλό μανιτάρια (λευκά μεγάλα)
- • 1 κουταλιά ξερό δυόσμο
- • 1 κουταλάκι κουρκουμά
- • 1/2 κούπα φρέσκο δυόσμο
- • χυμό από 1 λεμόνι
- • 1 κοφτή κουταλιά αλάτι
- * προαιρετικά 1 κουταλάκι ρίγανη
Βήματα
- Βάζουμε τα ρεβίθια μας από το προηγούμενο βράδυ σε αρκετό νερό με 1 κουταλιά αλάτι να μουλιάσουν. Αν είναι αποφλοιωμένα δεν χρειάζονται μούλιασμα. Σουρώνουμε την άλλη μέρα και ξεπλένουμε.
- Βάζουμε να βράσουν σε μια χύτρα με 1 λίτρο περίπου νερό μαζί με το κομμένο κρεμμύδι, το λάδι, τον ξερό δυόσμο και τον κουρκουμά και κλείνουμε τη χύτρα. Αν τα φτιάξετε σε συμβατική κατσαρόλα τότε θα βάλετε 2 λίτρα νερό.
- Βάζουμε σε δυνατή θερμοκρασία και όταν σηκωθεί η βαλβίδα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσουν για 15'. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να αποσιμπιεστεί η βαλβίδα.
- Ανοίγουμε προσεκτικά το καπάκι της χύτρας και δοκιμάζουμε τα ρεβίθια, θέλουμε να είναι καλά βρασμένα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (φρέσκο δυόσμο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγη ρίγανη.
- Βάζουμε να ψηθούν στο φούρνο στους 180°C για 30' περίπου μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του και να μελώσουν.
- Recipe Type : Νηστίσιμα/Σαρακοστιανά - Vegan/VegetarianΦαγητά
- Υλικά :Κρεμμύδι ξερό - πράσινα κρεμμυδάκια
Βαθμολογία
0 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή
Μέση Βαθμολογία