Πολύ εύκολο φαγητό με εγγυημένη επιτυχία για μαλακή μπριζόλα και πεντανόστιμες πατάτες!
μπριζόλες με λεμονάτες πατάτες στο φούρνο
- Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Βαθμολογία
- (3.7 /5)
- 3 ratings
- Συνταγή
- Μέθοδος εκτέλεσης
- Κριτικές - Σχόλια Γράμματα
Υλικά
- 2-4 μπριζόλες ή πανσέτες (ή απ'΄ όλα)
- • 2 κιλά πατάτες κίτρινες για φούρνο
- ΜΑΡΙΝΑΔΑΑ
- • χυμό από 1/2 πορτοκάλι
- • χυμό από 1 λεμόνι
- • 1-2 σκελίδες σκόρδο
- • 2 κουταλάκια μουστάρδα
- • 1 κουταλιά ρίγανη
- • 1 κουταλάκι κόκκους πιπεριών χρωματιστούς
- • 1 κουταλάκι αλάτι
- • 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- • 1/3 κούπας ελαιόλαδο (70 ml)
- • 4-5 κουταλιές νερό
Βήματα
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ. Παίρνουμε μπριζόλες χοιρινές λαιμού ή με κόκκαλο και πανσέτες. Χαράζουμε ελαφρά την πλευρά που έχει το λίπος για να βοηθήσουμε τη μπριζόλα στο ψήσιμο να μη μαζέψει στο κέντρο σαν κουκούλα (βλέπε φωτο & βίντεο).
- ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ. Σε ένα βάζο με καπάκι βάζουμε όλα τα υλικά που αναγράφονται παραπάνω για τη μαρινάδα (χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού, μπαχαρικά, αλάτι, λάδι και μουστάρδα). Κουνάμε το βάζο με κλειστό το καπάκι ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μ' αυτή τη μαρινάδα μπορούμε να μαρινάρουμε τα κρέατα για μερικές ώρες ή τα μαρινάρουμε μαζί με τις πατάτες που τις κόβουμε κυδωνάτες και ψήνουμε κατ' ευθείαν. Αν θέλουμε βάζουμε την πλευρά που είναι το λίπος της μπριζόλας να εφάπτεται στο ταψί ώστε να ξεροψηθεί το λίπος. Βάζουμε ελάχιστο νερό όσο να ξεπλένουμε το βάζο (4 κουταλιές) στις πατάτες και κλείνουμε με καπάκι αν έχουμε γάστρα ή βάζουμε αλουμινόχαρτο από πάνω και το κλείνουμε καλά (να μην ακουμπά στο φαγητό).
- ΨΗΝΟΥΜΕ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα σκεπασμένο, οι μπριζόλες θα βγάλουν αρκετά υγρά, αφαιρούμε το κάλυμμα και ψήνουμε για άλλη 1/2 ώρα χωρίς αυτό μέχρι να ροδίσουν τα κρέατα και οι πατάτες (ελέγχουμε βέβαια να μη μείνει χωρίς υγρά το φαγητό, θέλουμε να μείνει με το λαδάκι του στο τέλος).
- Σερβίρουμε ραντίζοντας τις μπριζόλες με χυμό λεμονιού.
- Είδος γεύματος :Κυρίως γεύμα
- Recipe Type : ΦαγητάΧριστουγεννιάτικες προτάσεις
- Υλικά :Λεμόνι - Ξινό (σκόνη λεμόνι) - Ξίδι, Πατάτες, Φρούτα-Χυμοί, Χοιρινό κρέας




Βαθμολογία
3 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή
Μέση Βαθμολογία