ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ. Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι-μαγιά-ζάχαρη). Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο (όχι ζεστό για να μην καεί ο μύκητας της μαγιάς). Βάζουμε και το γάλα χλιαρό και βάζουμε στο μίξερ να χτυπηθούν για λίγο.
Προσθέτουμε ένα - ένα τα αβγά. Όταν απορροφά το ένα αβγό η ζύμη τότε προσθέτουμε το επόμενο. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη και να πάρει παχύρευστη υφή.
Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα καλά. Η δική μου είναι διαστάσεων, βάση:23 εκατοστά και στο άνοιγμα:27 εκατοστά. Βάζουμε τον χυλό και σκεπάζουμε με μεβράνη. Αφήνουμε στη κουζίνα που την έχουμε προθερμάνει στους 50°C και κλείνουμε τη θερμοκρασία αφήνοντας μόνο τις λάμπες της αναμμένες. Αφήνουμε τη φόρμα για 30'-60' οπότε βλέπουμε ότι έχει σχεδόν τριπλασιαστεί και βγάζουμε από τον φούρνο (φωτο 1).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ΨΗΝΟΥΜΕ για 45' ώστε να ροδοκοκκινήσει πάνω κάτω. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες να βράσουν για 5'. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά και προσθέτουμε και το ρούμι.
Χαράζουμε το γλυκό γύρω γύρω, βάζουμε επάνω μια πιατέλα, αναποδογυρίζουμε το γλυκό και ξεφορμάρουε με προσοχή. Κόβουμε με ένα καλό μαχαίρι το γλυκό προσεκτικά στη μέση (φωτο 2) και βάζουμε το κάθε κομμάτι σε ένα ταψάκι. Βλέπουμε ότι έχει τρύπες το γλυκό, έτσι πρέπει να είναι (φωτο 3)
Σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι το ένα κομμάτι και με το άλλο μισό το άλλο κομμάτι. Πρέπει να είναι κρύο το γλυκό κααι ζεστό το σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφηθεί όλο το σιρόπι.
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ. Σε μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί. Αν χρησιμοποιήσουμε φυτική δεν χρειάζεται ζάχαρη, αν όμως είναι ζωική η κρέμα τότε μπορείτε να βάλετε 2-3 κουταλιές άχνη ζάχαρη.
Βάζουμε το ένα κομμάτι γλυκού σε μια πιατέλα και σε κορνέ τη σαντιγί. Απλώνουμε την περισσότερη ποσότητά της στο κομμάτι (φωτο 4) και σκεπαζουμε με προσοχή με το άλλο μισό. Κάνουμε μερικές ροζέτες με τη σαντιγί που απέμεινε. Ντεκοράρουμε με ένα κερασάκι από γλυκό κουταλιού πάνω σε κάθε ροζέτα.
Βαθμολογία
0 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή
Μέση Βαθμολογία