Δυο περίφημες συνταγές με μελιτζάνες κι ένα κόλπο για να έχουν τη γεύση της ψητής μελιτζάνας στα κάρβουνα ..χωρίς κάρβουνα.
μελιτζανοσαλάτες
- Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Βαθμολογία
- (0 /5)
- 0 ratings
- Συνταγή
- Μέθοδος εκτέλεσης
- Κριτικές - Σχόλια Γράμματα
Υλικά
- • μελιτζάνες φλάσκιες ή λευκές
- • πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
- • λάδι
- • ξίδι
- • κρεμμύδι
- • πράσινη πιπεριά (γλυκιά)
- • πράσινη πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)
- • μαϊντανός
- • σκόρδο
- * συνοδεύουμε με παστό ψαράκι (προαιρετικά)
Βήματα
- Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος στη μέση. Τις χαράζουμε και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και λάδι.
- Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ανάποδα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, βάζουμε μαζί και μερικές κόκκινες πιπεριές αφού αφαιρέσουμε το καπάκι και τους σπόρους. και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 200°C για 20'-25' μέχρι να μαλακώσουν (φωτο 1).
- Βγάζουμε από το φούρνο και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τη μεμβράνη.
- Τοποθετούμε μία μία τις κομμένες μελιτζάνες σε γκαζάκι με μικρή φλόγα για να καψαλιστούν για μερικά λεπτά ώστε να πάρουν τη γεύση της ψημένης μελιτζάνας στα κάρβουνα (φωτο 2). Αφαιρούμε την ψίχα από τις μελιτζάνες.
- 1η ΣΑΛΑΤΑ. Βάζουμε σε πολυκόφτη μια ποσότητα από την ψίχα της μελιτζάνας, λίγο λάδι, ξίδι, σκόρδο, αλάτι και πολτοποιούμε όσο θέλουμε (φωτο 3). Τοποθετούμε σε ένα μπολ. Βάζουμε από πάνω ψιλοκκομένο κρεμμύδι, κόκκινη πιπεριά, λίγο λάδι, μαϊντανό, μικρά κομματάκια από ντομάτα και ανακατεύουμε (φωτο 4).
- 2η ΣΑΛΑΤΑ. Βάζουμε σε πολυκόφτη μια ποσότητα από την ψίχα της μελιτζάνας, λίγο κρεμμύδι, κόκκινη πιπεριά, σκόρδο, μαϊντανό, λίγο λάδι και ξίδι, αλάτι προαιρετικά λίγη καυτερή πιπεριά και πολτοποιούμε να γίνει αλοιφή.
- Αν θέλουμε βάζουμε μικρά κομματάκια από παστό ψάρι (πχ σκουμπρί) και σερβίρουμε ανανεώνοντας με λίγο λάδι από πάνω και ψιλοκομμένο μαϊντανό (κεντρική φωτο).
- Recipe Type : Νηστίσιμα/Σαρακοστιανά - Vegan/VegetarianΦαγητά
- Υλικά :Κρεμμύδι ξερό - πράσινα κρεμμυδάκια, Μελιτζάνα, Πιπεριές
Βαθμολογία
0 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή
Μέση Βαθμολογία