Μια σούπα φτιαγμένη με λίγα υλικά σε μισή ώρα, νηστίσιμη ή μη. Εσείς μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές βάζοντας τα δικά σας αγαπημενα υλικά.
κολοκυθόσουπα βελουτέ
- Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Βαθμολογία
- (5 /5)
- 1 rating
- Συνταγή
- Μέθοδος εκτέλεσης
- Κριτικές - Σχόλια Γράμματα
Υλικά
- • 1 κιλό καθαρισμένη κολοκύθα κίτρινη
- • 1 κρεμμύδι
- • 1 πράσο
- • 3 καρότα
- • 2 γλυκοπατάτες (ή κανονικές πατάτες)
- • 1/3 κούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο
- • αλάτι-πιπέρι
- * προαιρετικά 1-2 σκελίδες σκόρδο
- * μπορούμε επίσης να προσθέσουμε κόκκινες πιπεριές, άνηθο ή ότι άλλο μας αρέσει
Βήματα
- Κόβουμε σε κομμάτια την κολοκύθα και αφαιρούμε με προσοχή τη φλούδα (φωτο 1). Κόβουμε σε κύβους. Το ίδιο κάνουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά (πράσο-κρεμμύδι-καρότα-γλυκοπατάτες-σκόρδο).
- Βάζουμε τα λαχανικά μας να σοταριστούν με το λάδι για 5' (φωτο 2). Προσθέτουμε αλάτι & πιπέρι, το αλάτι βοηθά να βγουν τα υγρά των λαχανικών. Μετά προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν για 30'.
- Δοκιμάζουμε με ένα πηρούνι ή μαχαίρι αν έβρασαν μπήγοντάς το σε 1-2 λαχανικά (φωτο 3) και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μετά από λίγη ώρα πολτοποιούμε με μπίμερ (φωτο 4) ή βάζουμε τμηματικά σε μπλέντερ μέχρι να πάρουμε μια λεία βελουτέ κρέμα.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στο πιάτο μας κρέμα γάλακτος ή φέτα τυρί ή κρέμα τυρί κλπ. Συνοδεύουμε με μπρουσκέτες, φρυγανισμένο ψωμί, κρουτόν κλπ.




Βαθμολογία
1 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή
Μέση Βαθμολογία