Ένα νηστίσιμο γλυκάκι με μόνο 2 υλικά που έχουμε όλοι στο ντουλάπι μας, είναι η νηστίσιμη εκδοχή της πολύ γνωστής σοκολάτας kiss που αγαπήσαμε όλοι και λατρεύουν τα παιδιά.
κις kiss σοκολάτα νηστίσιμη
Βαθμολογία
- (5 /5)
- 1 rating
- Συνταγή
- Μέθοδος εκτέλεσης
- Κριτικές - Σχόλια Γράμματα
Υλικά
- • 3 φακελάκια σκόνη ζελέ φράουλα εμπορίου(300 γρ)
- • 2 κούπες ζεστό νερό
- • 400 γρ κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος
- • 3 κουταλιές φυτικό λάδι (ή καρύδας)
- • 1 βανιλίνη
Βήματα
- Επιλέγουμε σκόνη για ζελέ εμπορίου με γεύση φράουλα. Κυκλοφορεί συνήθως σε κουτιά που έχουν 2 φακελάκια. Σε ένα μπολ βάζουμε 3 φακελάκια σκόνη ζελέ και 2 κούπες καυτό νερό. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Δεν θα συμπληρώσουμε κρύο νερό που προτείνεται στη συσκευασία, θέλουμε ένα πηχτό παρασκεύασμα.
- Θέλουμε να κρυώσει καλά, για να γίνει γρηγορότερα αυτό ( σε μισή ώρα) βάζουμε το ζελέ σε άλλο μπολ και το τοποθετούμε πάνω σε παγοκύστες παγωμένες (φωτο 1). Ανακατεύουμε πότε πότε και ελέγχουμε τη θερμοκρασία.
- Μόλις κρυώσει το χτυπάμε για 10' στο μίξερ μέχρι να γίνει μους (φωτο 2). Βάζουμε για αρωματικό βανιλίνη ή 1 κουταλιά βανίλια-υποβρύχιο αν έχουμε.
- Σε τάπερ ή ένα ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ή μεμβράνη και απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα τη μους. Σκεπάζουμε με καπάκι και βάζουμε στην κατάψηξη για 8-10 ώρες να κρυώσουν καλά.
- Σε ένα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνουμε την κουβερτούρα με λίγο ηλιέλαιο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία και να μην έχει κομματάκια σοκολάτας. Σε ένα κορνέ κρατάμε 3-4 κουταλιές για τη γαρνιτούρα.
- Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε άλλο σκεύος για να κρυώσει γρηγορότερα. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά βγάζουμε από την κατάψυξη τη μους, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας.
- Βουτάμε κάθε κομμάτι ξεχωριστά στη σοκολάτα με 2 πηρούνια (φωτο 3) και μόλις πάρει αρκετή γύρω γύρω ακουμπάμε το κομμάτι σε αντικολλητικό χαρτί (φωτο 4). Αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα από πάνω στην κατάψυξη.
- Κάνουμε σχέδια-γραμμές πάνω με την κουβερτούρα που κρατήσαμε. Διατηρούνται στην κατάψυξη ή στο ψυγείο. Τυλίγουμε αν θέλουμε σε χαρτάκια ή αλουμινόχαρτο.
- ΠΡΟΣΟΧΗ! Μη βάλετε ποτέ τα κομμάτια-μους σε σοκολάτα που δεν έχει κρυώσει γιατί, όπως δείχνουμε στο βίντεο, θα λιώσει και θα χαλάσει το γλυκό και η σοκολάτα.
Βαθμολογία
1 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή
Μέση Βαθμολογία