γύρος από κιμά με εύκολο ψήσιμο
- Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Βαθμολογία
- (0 /5)
- 0 ratings
- Συνταγή
- Μέθοδος εκτέλεσης
- Κριτικές - Σχόλια Γράμματα
Υλικά
- • 1 κιλό κιμά ανάμεικτο (μοσχάρι-χοιρινό)
- • 1 μεγάλο κρεμμύδι
- • 1 σκελίδα σκόρδο
- • 1 κουταλιά αλάτι
- • 1/2 κουταλάκι πιπέρι
- • 2 κουταλάκια σουμάκ ή ρίγανη ή κάποιο μιξ μπαχαρικών της αρεσκείας σας
- • 1 κουταλιά κουρκουμά
- • 2-3 κουταλιές λάδι
- ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ
- • πίτα ελληνική ή αράβικη ή τορτίγια-ψωμάκι-μπριός κλπ
- • τζατζίκι-τηγανιτές πατάτες-κρεμμύδι-κέτσαπ-μουστάρδα-μαγιονέζα-κηπουρού κλπ
Βήματα
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά στον κιμά μας (κρεμμύδι-σκόρδο-αλάτι-πιπέρι-μπαχαρικά (σουμάκ ή ρίγανη)-κουρκουμά-λίγο λάδι) και ζυμώνουμε καλά. Εννοείται ότι μπορείτε να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε οποιοδήποτε άλλο μπαχαρικό θέλετε. Το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί τα πολτοποιούμε καλά σε πολυκόφτη για να μην εξέχουν και δημιουργούν κενά (φωτο 1).
- Σ΄ ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε λίγο λάδι και το αλείφουμε παντού. Στρώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τον κιμά πατώντας με τα δάχτυλα (φωτο 2). ΨΗΝΟΥΜΕ σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο στους 200°C για 20'-30' ανάλογα τον φούρνο μέχρι να ψηθεί πάνω κάτω.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και κόβουμε με ρόδα σε μακρόστενα κομμάτια τον ψημένο κιμά (φωτο 3).
- Φτιάχνουμε τα πιτόγυρα (σάντουις για τους βορειοελλαδίτες-σουβλάκια για τους νοτιοελλαδίτες) σε ψωμάκια-πίτα κλπ βάζοντας πρώτα τη σος της αρεσκείας μας (φωτο 4) τζατζίκι-κηπουρού-μαγιονέζα κλπ. Μετά 2-3 κομμάτια ή και περισσότερα από τον γύρο μας, στη συνέχεια βάζουμε πατάτες τηγανιτές κι ο,τιδήποτε άλλο μας αρέσει (κέτσαπ, μουστάρδα κλπ) και τυλίγουμε καλά.
- Recipe Type : Φαγητά
- Υλικά :Κιμάς, Κρεμμύδι ξερό - πράσινα κρεμμυδάκια




Βαθμολογία
0 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή
Μέση Βαθμολογία