Ένα εύκολο γλυκό με βάση τα μελομακάρονα που μας περίσσεψν από τις γιορτές των Χρισουγέννων!
γλυκό με βάση μελομακάρονα
- Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Βαθμολογία
- (0 /5)
- 0 ratings
- Συνταγή
- Μέθοδος εκτέλεσης
- Κριτικές - Σχόλια Γράμματα
Υλικά
- • 10-12 μελομακάρονα
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
- • 1 λίτρο γάλα
- • 4 αβγά
- • 200 γρ ζάχαρη
- • 60 γρ βούτυρο (προαιρετικά)
- • 100 γρ κορν φλάουρ
- • 1 κουταλιά βανίλια
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- • 250 γρ μαρμελάδα (κατά προτίμηση πορτοκάλι)
Βήματα
- Τρίβουμε με τα δάχτυλα τα μελομακάρονα που μας περίσσεψαν στη βάση ενός μικρού ταψιού (25 εκατοστών). Πατάμε με τα δάχτυλα ώστε να έχουμε μια επιφάνεια επίπεδη.
- ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ. Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί κρατάμε όμως μια μικρή ποσότητα από αυτό. Βάζουμε τη μισή ζάχαρη στο γάλα για να το προστατέψουμε να μην καεί από κάτω.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το λίγο γάλα, το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά. Αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο από το γάλα που ζεστάθηκε ώστε να πάρει τη θερμοκρασία από αυτό. Προσθέτουμε το μίγμα στο γάλα που καίει στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις αρχίζει να πήζει και να κοχλάζει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε προαιρετικά βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε έτσι όπως είναι ζεστή η κρέμα στη βάση με τα μελομακάρονα και ισιώνουμε από πάνω. Καλύπτουμε με μεβράνη την επιφάνεια ώστε να μην πιάσει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν κρυώσει αφαιρούμε τη μεμβράνη και απλώνουμε τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Αν είναι πολύ πηχτή την αραιώνουμε με λίγο λικέρ ή κονιάκ ή ακόμη και νερό. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Προτείνουμε μαρμελάδα πορτοκάλι που ταιριάζει με τη γεύση των μελομακάρονων. Σερβίρουμε ότα κρυώσει. Διατηρείται στο ψυγείο.




Βαθμολογία
0 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή
Μέση Βαθμολογία