Αυτό το υπέροχο δροσερό μαμαδίστικο γλυκό τώρα και σε ψηλό ποτήρι ή μπολ σε συνδυασμό με κρέμα πατισερί, ζελέ και φρούτα εξωτικά και με μια κουταλιά γλυκό του κουταλιού που το κάνει ακόμη πιο δελεαστικό!!
ατομικά γλυκά με ζελέ και κρέμα σαν πουτίγκα
- Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Βαθμολογία
- (4.8 /5)
- 2 ratings
- Συνταγή
- Μέθοδος εκτέλεσης
- Κριτικές - Σχόλια Γράμματα
Υλικά
- ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ
- • 12 σαβαγιάρ
- ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ
- • 1 φακελάκι ζελέ (εμπορίου)
- • 1 ποτήρι καυτό νερό (200 ml)
- • 1 ποτήρι κρύο νερό (200 ml)
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
- • 2 αβγά
- • 500 ml γάλα
- • 100 γρ ζάχαρη
- • 50 γρ κορν φλάουρ ή νισεστέ
- • 1 βανιλίνη ή 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- • 25 γρ βούτυρο
- ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
- • διάφορα φρούτα εποχής για γαρνιτούρα (κεράσι-φράουλα-μάγκο-ροδάκινο-πεπόνι κλπ)
Βήματα
- ΠΡΩΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΖΕΛΕ από 1 φακελάκι εμπορίου σε οποιαδήποτε γεύση μας αρέσει (καλό είναι να συνδυάσουμε τη γεύση του ζελέ με τα φρύτα). Ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται. Συνήθως είναι οι εξής: Σε 1 ποτήρι καυτό νερό διαλύουμε τη σκόνη ζελέ και προσθέτουμε 1 ποτήρι κρύο νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΟΣΗ ΠΑΤΙΣΕΡΙ. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη μισή ζάχαρη και μαζί με τη βανίλια. Προσθέτουμε το μισό γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε να κάψει στη φωτιά το υπόλοιπο γάλα μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη χωρίς να ανακατεύουμε προς το παρόν. Μόλις αρχίζει να καίει το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αβγά και ανακατεύουμε να μην κόψει. Αμέσως το βάζουμε όλο στην κατσαρόλα να βράσει και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μην πιάσει από κάτω. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει οπότε πήζει κιόλας το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο (βλέπε βίντεο).
- Επιλέγουμε 6 μπολ ή ποτήρια με ιδιαίτερο σχήμα και βάζουμε στη βάση 2 σαβαγιάρ σπασμένα σε τέσσερα κομμάτια. Αν θέλουμε βάζουμε ένα κουταλάκι σιρόπι από γλυκό του κουταλιού ακόμη και μαζί με το φρούτο (πχ κεράσι γλυκό, πορτοκάλι, σταφύλι κλπ). Από πάνω βάζουμε με ένα κουτάλι μια ποσότητα από την κρέμα ώστε να καλυφθούν καλά τα σαβαγιάρ (βλέπε φωτο & βίντεο).
- Αφήνουμε τα ποτήρια στο ψυγείο ώστε να κρυώσει εντελώς η κρέμα και να σφίξει.
- Μετά με ένα κουτάλι βάζουμε σε κάθε ποτήρι μια ποσότητα από το ζελέ που έχει κρυώσει. Τοποθετούμε τα ποτήρια στο ψυγείο και όταν πήξει πολύ καλά το ζελέ γαρνίρουμε με φρούτα εποχής ολόκληρα ή σε κομμάτια.
Βαθμολογία
2 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή
Μέση Βαθμολογία