Ένα νόστιμο φαγητό που ταιριάζει στο πασχαλινό τραπέζι μας είναι το “κλέφτικο” αρνάκι ή κατσικάκι και το λέμε έτσι γιατί κάποτε όταν οι Έλληνες επί Τουρκοκρατίας επειδή δεν μπορούσαν όλοι να πληρώσουν τους δυσβάσταχτους φόρους κάποιοι κατέφευγαν στα βουνά και ζούσαν κρυμμένοι σε σπηλιές και την τροφή τους την εξασφάλιζαν είτε από προσφορές των συγχωριανών τους που τους έδιναν σε μυστικές συναντήσεις τους προμήθειες είτε έκλεβαν ένα αρνί και γι’ αυτό ονομάστηκαν “κλέφτες”. Αυτοί πολέμησαν πρώτοι και δημιουργούσαν μέτωπα εναντίον των εχθρών.
Για να μην τους αντιληφθούν από τις φωτιές, έσκαβαν ένα λάκκο και μέσα άναβαν τη φωτιά, τη σκέπαζαν με χώμα και κλαδιά από πάνω και έβαζαν κομμάτια από κρέας και ό,τι άλλο έβρισκαν (κρεμμύδι, καρότο, δενδρολίβανο, κεφαλοτύρι κλπ) και το σκέπαζαν πάλι με κλαδιά και χώμα ώστε να μη βγαίνει καπνός και το άφηναν να σιγοψήνεται για αρκετές ώρες.
Το φαγητό αυτό μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε κρέας ακόμη και με ανάμεικτα!!
Επίσης μπορεί να γίνει και σε ατομική μερίδα είτε σε λαδόκολλα είτε σε πήλινο!!
Εμείς σήμερα το ψήνουμε σε λαδόκολλα με διάφορα υλικά σε ταψί όλες μαζί οι μερίδες.
Επίσης στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε “αρνάκι με πατάτες στη γάστρα” εδώ
“Αρνάκι φρικασέ” εδώ
‘Μαγειρίτσα θρακιώτικη” πεντανόστιμη, με ξεχωριστή νοστιμιά, η αυθεντική εδώ
Βαθμολογία
1 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή
Μέση Βαθμολογία