timelapse χαλαρωτικό βίντεο

timelapse χαλαρωτικό βίντεο

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους από την CuzinaGias συνταγές!!👩‍🍳💝 Απολαύστε ένα βίντεο με χαλαρωτική μουσική-ούτε γλυκό ούτε φαγητό -ούτε κάποια άλλη συνταγή!! Το βίντεο θα το παρακολουθήσετε εδώ

Διαβάστε περισσότερα
6 συμβουλές-κόλπα- tips για τα γεμιστά κολοκυθάκια

6 συμβουλές-κόλπα- tips για τα γεμιστά κολοκυθάκια

Τα γεμιστά κολοκυθάκια είναι ένα πολύ αγαπητό φαγητό της ελληνικής κουζίνας. Γίνεται με διάφορους τρόπους (με μακρόστενα κολοκυθάκια, με στρόγγυλα, στην κατσαρόλα ή στο φούρνο, με σοταρισμένο ή όχι κιμά, με σάλτσα αβγολέμονου ή σάλτσα ντομάτας κλπ). Μερικές γενικές συμβουλές όπως κι αν αποφασίσετε να τα φτιάξετε. Προτιμάμε λίγο μεγάλα κολοκυθάκια για ευκολία. Τα κόβουμε […]

Διαβάστε περισσότερα
πώς καθαρίζουμε τα μύδια-καταλληλότητα

πώς καθαρίζουμε τα μύδια-καταλληλότητα

Τα μύδια είναι ένα πολύ δημοφιλές όστρακο που καταναλώνουμε τόσο κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής όσο και το καλοκαίρι που είναι η εποχή τους. Λένε ότι τα μύδια είναι μεγαλύτερα τους μήνες που δεν έχουν το γράμμα ρο δηλ Μάιο-ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο οπότε είναι μεγάλη η σάρκα τους. Όμως πώς τα καθαρίζουμε και ποια είναι κατάλληλα για […]

Διαβάστε περισσότερα
αβγά πασχαλινά με ντεκουπάζ

αβγά πασχαλινά με ντεκουπάζ

Ένας εύκολος και όμορφος τρόπος για να διακοσμήσουμε τα πασχαλινά αβγά μας είναι η μέθοδος ντεκουπάζ (γαλλική λέξη découpage). ΥΛΙΚΑ 1. Καλά βρασμένα αβγά (πιο εντυπωσιακά είναι τα λευκά) 2.Χαρτοπετσέτες με σχέδια (πχ λουλούδια-φρούτα-ζωάκια-πουλιά-πεταλούδες-πασχαλίτσες κλπ) 3.Το ασπράδι από 1 αβγό (αντί για κόλλα) Ότι αβγά κι αν επιλέξουμε (λευκά ή σκουρόχρωμα) τα πλένουμε καλά και τα […]

Διαβάστε περισσότερα
Μπακαλιάρος-τρόποι συντήρησης

Μπακαλιάρος-τρόποι συντήρησης

Ο μπακαλιάρος είναι ένα αγαπητό πιάτο για τους απανταχού Έλληνες όπως κι αν μαγειρευτεί. Έχει κυρίως την τιμητική του την 25η Μαρτίου και την Κυριακή των Βαΐων. Κυρίως υπό μορφή παστού ή υγράλατου. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι συντήρησης και πάστωσης του μπακαλιάρου. Καλύτερη ποιότητα θεωρείται ότι είναι της Ισλανδίας και κατόπιν της Νορβηγίας. Ο γνήσιος μπακαλιάρος […]

Διαβάστε περισσότερα
πώς καθαρίζουμε μύδια & γαρίδες

πώς καθαρίζουμε μύδια & γαρίδες

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΜΥΔΙΩΝ ΜΕ ΚΕΛΥΦΟΣ Τα μύδια όταν θέλουμε να τα μαγειρέψουμε με το κέλυφος πρέπει να τα καθαρίσουμε με το σωστό τρόπο και να απομακρύνουμε τα ακατάλληλα για κατανάλωση γιατί μπορούν να προκαλέσουν επικίνδυνα προβλήματα στον οργανισμό μας αν τα καταναλώσουμε. Πλένουμε καλά τα μύδια και πετάμε όσα είναι ανοιχτά ή σπασμένα. Κρατάμε μόνο τα […]

Διαβάστε περισσότερα
διακοσμητικά με αλάτι χρωματιστό

διακοσμητικά με αλάτι χρωματιστό

Δημιουργείστε τα δικά σας διακοσμητικά με τα χρώματα και το στυλ σας που είναι μοναδικό και δώστε μια καλοκαιρινή διάθεση στο χώρο σας!! Παρατηρείστε πόσες πολλές και διαφορετικές έννοιες περνούν μέσα από αυτή τη δραστηριότητα, όπως μαθηματικά (μοιράζω), φυσική (γεμίζω με χωνί σε μπουκάλια με σχήμα-θρυμματίζω στερεά-ιδιότητες υλικών κ.α.), χημεία (ανάμειξη υλικών), συλλογή φυσικών υλικών […]

Διαβάστε περισσότερα
μπομπονιέρες και γλυκάκια για βάφτιση

μπομπονιέρες και γλυκάκια για βάφτιση

Για την πιο όμορφη στιγμή για σας και τα μωράκια σας μια δημιουργία από τα χεράκια σας με παραγωγή δική σας!! Μπορούμε να φτιάξουμε λικέρ ή γλυκό του κουταλιού αρκετό καιρό νωρίτερα ώστε να έχουμε χρόνο. Άλλα προϊόντα μπορεί να είναι τσίπουρο-κρασί-λάδι ή σε βαζάκια γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα εποχής που θα φτιάξουμε μόνοι […]

Διαβάστε περισσότερα
πώς βάφουμε αβγά πασχαλινά με φύλλα παραδοσιακά- 6 τρόποι

πώς βάφουμε αβγά πασχαλινά με φύλλα παραδοσιακά- 6 τρόποι

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βάψουμε αβγά για το Πάσχα, από αυτούς ο πιο αγαπημένος είναι με τα διάφορα φύλλα. Επίσης θα δείτε 6 τρόπους για να βάψετε τα αβγά σας εκτός από βαφή εμπορίου αλλά και με υλικά της φύσης. Δείτε στο βίντεο πώς βάφουμε πασχαλινά αβγά εδώ

Διαβάστε περισσότερα
συμβουλές & προϋποθέσεις tips για επιτυχημένα τσουρέκια

συμβουλές & προϋποθέσεις tips για επιτυχημένα τσουρέκια

Τα “10 τιπς-μυστικά-συμβουλές για πετυχημένα τσουρέκια 100% CuzinaGias ” υπάρχουν στο κανάλι CuzinaGias στο youtube σε βίντεο εδώ Το τσουρέκι κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ελληνική κουζίνα και όχι μόνο και αποτελεί ένα μεγάλο & γλυκό κεφάλαιο. Υπάρχουν όμως κάποιες προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται αν θέλουμε επιτυχημένα και αφράτα τσουρέκια, οι οποίες είναι πολύ εύκολες […]

Διαβάστε περισσότερα
διπλώματα πετσέτας για γιορτινά τραπέζια

διπλώματα πετσέτας για γιορτινά τραπέζια

1.Πετσέτα-έλατο για ένα Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, δείτε το βίντεο 2.Πετσέτα – φάκελος με κυλίνδρους (πασχαλινή πρόταση), δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
Διευκρινήσεις σχετικά με τις περιγραφές των συνταγών CuzinaGias

Διευκρινήσεις σχετικά με τις περιγραφές των συνταγών CuzinaGias

1. Όταν λέμε κούπα ή ποτήρι εννοούμε την κούπα τσαγιού την κλασσική (180-200  ml περίπου) ή το ποτήρι σωλήνα ίδιας χωρητικότητας. 2. Κουταλιά (κ.σ.) είναι το μεγάλο κουτάλι της σούπας και κουταλάκι (κ.γ.) είναι το μικρό κουταλάκι του γλυκού. 3. Η ¨χρυσή¨ ποσότητα για λάδι στα περισσότερα φαγητά μιας 4μελούς οικογένειας  (όπως έμαθα από τη […]

Διαβάστε περισσότερα
Η παραδοσιακή θρακιώτικη κουζίνα

Η παραδοσιακή θρακιώτικη κουζίνα

Όταν ήρθαν οι πρόγονοί μας από την Ανατολική Θράκη το 1922, μπορεί τα υπάρχοντά τους να ήταν όσα παίρνει μια βοϊδάμαξα, η παράδοση όμως που διασώθηκε από γενιά σε γενιά αξία ανεκτίμητη. Εκτός από τα ήθη και τα έθιμα μετέδωσαν όλη τη γνώση και τη σοφία τους στα παιδιά και τα εγγόνια τους και τον […]

Διαβάστε περισσότερα